Geconditioneerde opslag

Sinds de opening van ons eerste koelhuis in Tienhoven in 1998, is Koelcentrum Zederik uitgegroeid tot de absolute specialist in lange bewaring van hardfruit.

De locaties Groot-Ammers en Tienhoven bieden plek aan zo’n 20 miljoen kilogram fruit, volledig onder Ultra Low Oxygen (ULO) condities. Bij ULO-bewaring wordt de zuurstof in de opslagruimte omlaag gebracht en het CO2 niveau geregeld. De rijping van uw fruit komt zo bijna volledig tot stilstand. Onze koelcellen zijn daarnaast uitgerust met bevochtigingsapparatuur waarmee we het verlies van vocht, en daarmee uitdroging en het verlies van kilogrammen, sterk kunnen beperken. 

Expertise en strakke monitoring zijn essentieel om de maximale bewaarduur en maximale kwaliteit te realiseren. Ons deskundig personeel werkt nauw samen met het instituut Food and Biobased Research van de Universiteit van Wageningen om de optimale condities voor uw fruit te bepalen. Met hoogwaardige meetinstrumenten worden deze condities bovendien dag en nacht bewaakt. Op deze manier zorgen wij ervoor dat u het hele jaar rond fruit kunt leveren dat zo vers is dat het vanmorgen geplukt had kunnen zijn.

Stuur ons een bericht

Wij willen graag in contact met u komen.
U kunt hiervoor het onderstaande formulier gebruiken. 

Contact

Locatie Groot-Ammers
Lorentzweg 2, 2964 LN,
Groot-Ammers
+31 (0)184 - 600100

Locatie Tienhoven a/d Lek
Lage Waard 5, 4235 VH, Tienhoven aan de Lek
+31 (0)183 - 608585

Locatie Gorinchem
Franklinweg 45, 4207 HX, Gorinchem
+31 (0)183 - 608586