Rijpen

Ready-to-Eat, het is een concept dat niet meer weg te denken is uit de supermarkt. Dat is ook niet vreemd. Dankzij het eetrijpe aanbod hoeft de consument niet meer na te denken over wanneer die avocado nu precies goed is om te eten. Het voorkomt voedselverspilling en de consument proeft uw vruchten op de rijpheid waarop die het lekkerst zijn. Door een ijzersterke combinatie van rijpen en hardheidsortering kan Koelcentrum Zederik u helpen om uw klanten perfecte, eetrijpe producten te leveren. 

In onze zes gloednieuwe rijpcellen kunnen we bijvoorbeeld avocado’s en mango’s, maar ook kiwi’s en peren rijpen tot de gewenste hardheid is bereikt. Naast rijpen op temperatuur, is ook rijpen met ethyleen is in elk van onze rijpcellen mogelijk. Per situatie bepaalt onze rijpmeester samen met uw keurmeester welk rijpprogramma er ingezet dient te worden. De voortgang van het rijpprogramma wordt doorlopend in de gaten gehouden. Dit gebeurt door een combinatie van geautomatiseerde en fysieke controle.

De rijpkamers grenzen direct aan de sorteer- en verpakruimte. Vanuit de rijpcel kunnen uw Ready-to-Eat producten direct in elke gewenste verpakking worden verpakt. Via onze gloednieuwe Aweta sorteerlijn is de hardheid van iedere vrucht te controleren. Hierdoor weet u zeker dat u alleen vruchten met exact de gewenste hardheid aan uw klanten levert.

Stuur ons een bericht

Wij willen graag in contact met u komen.
U kunt hiervoor het onderstaande formulier gebruiken. 

Contact

Locatie Groot-Ammers
Lorentzweg 2, 2964 LN,
Groot-Ammers
+31 (0)184 - 600100

Locatie Tienhoven a/d Lek
Lage Waard 5, 4235 VH, Tienhoven aan de Lek
+31 (0)183 - 608585

Locatie Gorinchem
Franklinweg 45, 4207 HX, Gorinchem
+31 (0)183 - 608586